Mi az a lektorálás?

Lektorálásnak azt nevezzük, amikor egy már meglévő szöveget egy hozzáértő szakértő (lektor) átnézi tartalmi, stilisztikai, nyelvtani és helyesírási szempontból, és kijavítja azokat vagy javaslatokat tesz a változtatásra.

Milyen szövegeket lehet lektoráltatni?

Bármilyen szöveget, ami le van írva. Lehet ez:

  • egy könyv,
  • egy blogbejegyzés,
  • egy hírlevél,
  • egy szlogen,
  • egy honlap teljes szövege,
  • egy kiadvány stb..

Bármi, ami nem csak neked és a fióknak készül, hanem embereknek, nagyobb nyilvánosságnak, így a te és a vállalkozásod megítélése, annak eredményessége múlhat rajta.

Garanciák

Pénz-visszafizetési garancia

Amennyiben elégedetlen vagy a szolgáltatásunkkal, s ezt a megrendelést követő 30 napon belül jelzed felénk, akkor mi kérdezés nélkül visszafizetjük neked a megrendelésed árát.

R

Hibátlansági garancia

Amennyiben kevesebb mint 5 hiba van az általad küldött szövegben, akkor a munkánk számodra INGYENES. Ennek feltétele minimum két oldalnyi vagy 3000 leütést meghaladó szövegmennyiség.

Áraink

Munkadíjunkat a leütésszám alapján határozzuk meg. Ezt a szövegszerkesztőben lehet ellenőrizni. Word esetében például bal alul a szószámlálóra kattintva tudjuk megnézni, hány leütésből áll a szövegünk. A leütésszám tartalmazza a szóközöket és a központozást is.

Nagyobb terjedelmű szövegek vagy rendszeres megbízás esetén egyedi árajánlatot adunk.

Normál ár: 0,5 Ft/leütés.

Normál megbízás esetén a teljesítési határidőt közösen beszéljük meg.

Sürgősségi ár: 1 Ft/leütés.

Sürgős megbízás esetén minden munkánk elé vesszük a te megbízásod, s terjedelemtől függően akár 24 órán belül el is készülünk vele.

Áraink áfa nélkül értendők, alanyi adómentes számlát állítunk ki.

GYIK

t

Milyen formátumban küldd a szöveget?

Bármilyen szerkeszthető formátum megfelel számunkra. Általában doc, docx, xls, xlsx (vagyis a Microsoft Office által használt formátumok) fájlokkal dolgozunk, de természetesen kezelni tudjuk a html, xml és pdf formátumú szövegeket is. Ha bizonytalan vagy benne, hogy az általad használt formátum megfelel-e, keress meg minket bátran.

t

Változtathatsz-e utólag a szövegen?

Ha változtatsz a szövegen és szeretnéd, ha ismét átnéznénk azt, akkor csak az új részek javítási árát kell kifizetned. Ez esetben jól láthatóan különítsd el a régi és az új szövegeket, hogy egyértelmű legyen, mely részeket kell lektorálni. Amennyiben az új részek hatással lehetnek a teljes szövegre is, akkor természetesen annak sincs akadálya, hogy a már egyszer javított szöveget is ismét átnézzük. Ilyen esetben a lektorálási ár 30%-át kérjük csak.

t

Hogyan zajlik a lektorálás?

Írd meg nekünk, milyen jellegű szövegről, mekkora terjedelemben lenne szó, illetve sürgős-e annak javítása vagy sem. Ha rendszeres megbízást szeretnél adni nekünk, akkor azt is írd meg, hogy milyen sűrűséggel, mekkora mennyiségben érkezne az hozzánk. Az adatok ismeretében árajánlatot és vállalási határidőt adunk neked. Megegyezés után pedig megkezdődik a munka a szöveggel. A lektorálást két formátumban küldjük meg neked: Az egyikben jelöljük a javítandó részeket, a másikban pedig már javítva, letisztázva, jelölésektől mentesen, használatra készen kapod meg az írásod.

t

Mikor kell fizetni?

Normál megbízások esetében a munka elvégzése után, a lektorált szöveg megküldésekor állítjuk ki a számlát, s az alapján utalással tudod rendezni annak ellenértékét. Nagyobb terjedelmű munkák esetében 50% előleg kiszámlázása és megfizetése után kezdődik meg a munkafolyamat. Az összeg második felét a lektorálás megküldése után kell rendezni.

Kapcsolat